Vacature Sociotherapeut

Sociotherapeut in Capelle aan den Ijssel

Hamburger

Capelle a/d IJssel

MBO HBO

32 - 36 uur

€ 2870 - € 4263 (FWG 45/50)

Youz

Fjord Kliniek (unit-b)

REA01547

Share

Youz, specialistische zorg voor jeugd en gezin, De Fjord unit B in Capelle aan den IJssel een

Sociotherapeut

Ben jij op zoek naar die uitdagende baan waar geen enkele dag hetzelfde is? En ben je een betrokken, bevlogen teamplayer die niet snel opgeeft? En heb je ervaring in de jeugdhulpverlening? Dan is een functie als sociotherapeut binnen de Fjord de baan die je zoekt!

Afdelingsinfo

De Fjord is een klinische setting waar jongeren (15 t/m 21 jaar) opgenomen worden bij wie sprake is van psychiatrische problematiek in combinatie met gedragsproblemen. Je komt te werken op de B-unit. De B-unit is de gesloten high care behandelafdeling gericht op psychische stoornissen en internaliserend gedrag waaronder ernstige automutilatie en suïcidaal gedrag. De jongere volgt op werkdagen een intensief behandelprogramma bestaande uit sociotherapie en verbale en non-verbale therapieën. Dit is zowel individueel, als in groepsverband en wordt gecombineerd met speciaal onderwijs. Herstelondersteunend werken is het uitgangspunt van de behandeling, waarbij dialectische gedragstherapie een belangrijke basis van de behandeling vormt. Sociotherapeuten worden hierin ook getraind.
Testimonia van een sociotherapeut: "Het werken als sociotherapeut op de B-unit is elke dag opnieuw een uitdaging met een leuk team. De jongeren hebben vaak hardnekkige patronen ontwikkeld en zijn al op meerdere plekken vastgelopen in hun behandeling. In het verleden is de regie van de jongeren vaak afgenomen gezien het gedrag wat zij soms laten zien. De uitdaging is om het vertrouwen op te bouwen en de jongeren het vertrouwen te geven dat ze het wél kunnen. Het is mooi om te zien hoe zelfs de meest kwetsbare jongeren door middel van kleine stapjes weer de regie kunnen terugpakken in hun leven. Deze jongeren verdienen een hulpverlener die warmte kan bieden, betrouwbaar is en niet opgeeft wanneer het moeilijk wordt." Jongeren worden begeleid in hun zoektocht naar identiteit en toekomstperspectieven op verschillende levensgebieden. Als sociotherapeut heb je een belangrijke rol in dit proces, waarbij enerzijds het opbouwen van een vertrouwensband met de jongeren van groot belang is en je anderzijds goed in staat moet zijn om grenzen te stellen "

Dit ga je doen

Jongeren worden begeleid in hun zoektocht naar identiteit en toekomstperspectieven op verschillende levensgebieden. Als sociotherapeut heb je een belangrijke rol in dit proces, waarbij enerzijds het opbouwen van een vertrouwensband met de jongeren van groot belang is en je anderzijds goed in staat moet zijn om grenzen te stellen. Je komt te werken in een multidisciplinair team bestaande uit een psychiater, GZ-psycholoog, maatschappelijk werker, vaktherapeuten en sociotherapeuten.
 • Je bent persoonlijk begeleider van één of meerdere jongeren waarbij je de zorg rondom de jongere coördineert op de afdeling.
 • Draagt zorg voor een goede dossiervoering en participeert in systeemgesprekken en 2e intakegesprekken
 • Je werkt vanuit de behandelrelatie samen met de jongeren aan hun behandeldoelen.
 • Vertegenwoordigt de discipline in het behandeloverleg
 • Draagt bij aan het verder uitwerken en uitvoeren van herstelondersteunende zorg
 • Helpt met vormgeven van drugspreventie
 • Draagt zorg voor een verantwoorde verstrekking van medicatie
 • Voert het Drang en Dwang beleid zorgvuldig, respectvol en transparant uit
 • Je werkt in onregelmatig dienstverband waaronder ook nachtdiensten

Dit ben jij

Voor jou is het aangeven van je grenzen geen probleem en je kunt met enthousiasme en humor omgaan met de doelgroep. Verder vragen wij:
 • Een afgeronde opleiding SPH, MWD, SW of HBO / MBO Verpleegkunde (BIG geregistreerd)
 • Bij voorkeur heb je werkervaring in de hulpverlening aan jongeren tussen de 16-23 jaar in de GGZ
 • Een SKJ inschrijving in het beroepsregister voor jeugd- en gezinsprofessionals of in het geval van verpleegkundige een BIG registratie.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma's maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden gevarieerd en zinvol werk in een dynamische werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Het betreft de functie verpleegkundige (mbo) of Begeleider 5 (hbo) voor 32-36 uur. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 2870, en maximaal € 4263 (FWG 45/50) bruto per maand op basis van opleiding en een werkweek van 36 uur.

Bedrijfsinfo

Youz is een instelling voor kinder-, jeugd- en (jong)volwassenenpsychiatrie met locaties in (bijna) heel Nederland. Wij bieden diagnostiek en behandeling van o.a. ADHD, autisme, infant mental health, transitiepsychiatrie en alle andere psychiatrische problematiek. Via Leo Kannerhuis, ons behandel- en kenniscentrum voor autisme, kan iedereen terecht waar eerdere specialistische behandeling niet heeft geholpen.
Youz is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Interesse?

Neem dan contact op met , , via

Vacature Sociotherapeut - Capelle a/d IJssel

Werken bij Youz

Ben je geïnteresseerd in een volgende stap in je carrière of op zoek naar je eerste baan in de Jeugd GGZ?

Functie:sociotherapeut
Startdatum:09-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2870 – 4263
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Youz via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Goudakrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de goudakrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures gouda
 2. Sociotherapeut Youz 09-06-2024

Bekijk ook andere vacatures