Vaststelling nieuwe locatie Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar

Vaststelling nieuwe locatie Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Gouda en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Gemeente Wassenaar heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-06-06 11:41:00:  Wassenaar - De locatie voor het nieuwe samengestelde Integraal Kindcentrum (IKC) ter vervanging van de St. Jan Baptist basisschool en de St. Jozef basisschool is dinsdagavond 4 juni in de gemeenteraad vastgesteld. Het verzoek tot samenvoegen van de twee scholen is van de Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar (SKOW) afkomstig. De IKC wordt een school voor 480 leerlingen. Ook komt er een samenwerking met de naastgelegen kinderopvang van Norlandia om er een volwaardig Integraal Kindcentrum van te maken (IKC). In juli 2023 is het zoekgebied al bepaald voor de nieuwe samengestelde school, namelijk bij het Huibregtseveld. Hierna zijn er onder andere een verkeeronderzoek en ecologisch onderzoek geweest. Daarbij heeft de gemeente drie bewoners(participatie)avonden georganiseerd om input op te halen om de precieze locatie voor de nieuwe school te kunnen vaststellen. Op basis hiervan is de locatie achter de voormalige Huibregtseschool vastgesteld door de gemeenteraad. Naast de vaststelling van de locatie is er een amendement ingediend om de voetbalkooi die op het veld ligt te verwijderen. Dit amendement is aangenomen en de voetbalkooi zal worden verwijderd. Volgende stap: nu de locatie is vastgesteld, gaat de SKOW aan de slag met een architect om een eerste ontwerp te maken en de mogelijkheden te bespreken. Wethouder Onderwijs Ritkse Bloemendaal: "Ik ben blij dat de gemeenteraad een locatie bij het Huibregtseveld heeft vastgesteld voor de nieuwe school van Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar. Voor de toekomstige leerlingen wordt zo een prachtige groene locatie. Ik verwacht dat dit een verrijking zal zijn voor Wassenaar."....

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Gemeente Wassenaar.

Deel dit bericht:

Redactie Goudakrant

Welkom op de externe berichten pagina van Goudakrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Extern
  2. Vaststelling nieuwe locatie Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar

Nog meer externe nieuwsberichten